Ceremóniamester és esküvőszervező - Szabó Zoltán

Esküvői vendéglexikon - 2. rész

2021.02.14.
Szabó Zoltán

Megismertünk már pár vendégtípust, akikkel találkozhatunk, ha esküvőkön tesszük tiszteletünket, akár vendégként, akár szolgáltatóként. Ez a lista persze végtelen hosszúságú lehet, mert hát ahány ember, annyi féle és én sem szeretném sokat ragozni, de néhány típus még belefér:

A minőségellenőr

"Ez a hús elég hideg." " Kezdenek fonnyadni a virágok." "Csak nem koszos a menyasszony ruhája???" Az a vendég, aki képtelen elengedni magát és mindent észrevesz, még azt is, amit nem kell észrevenni. Megállapításait nem rejti véka alá, hanem általában vagy a hozzá legközelebb állóval, vagy a vele érkező lányával közli. Közvetlen ráhatásunk nincs, véleményétől eltántorítani nem lehet. Ha nekem teszi szóvá, általában fejbólintós megértést tanúsítok és mindenben egyetértek vele, mert attól megnyugszik, hiszen igazolást nyertek a rendívül fontos megállapításai. Igyekszem a kedvére tenni, hogy azért a lehetőségekhez mértem jól érezze magát.

A fotós

Minden esküvő minden szertartása előtt elmondom, hogy a teremben van egy (vagy több) ember, aki azért van ott, hogy profi képek készüljenek, ezért, ha egy mód van rá, ne kattogtassanak a mobilokkal a szertartáson, zavarva ezzel sokszor a párt és főleg a fizetett fotóst. Az más kérdés, hogy, annak ellenére, hogy már elég komoly kamerákkal ellátott mobilok kaphatók, ezen képek jó része úgy néz ki, mintha egy kaputelefonnal, vagy egy kotyogós kávéfőzővel készültek volna. És ami még ennél is rosszabb, hogy ezek a képek képesek azonnal a facebookon landolni. Tanúja voltam egy esetnek, amikor az atya még ki sem mondta az áment, már a közösségi hálón volt egy a hátsó sorok egyikéből készült kép, amin annyi volt kivehető, hogy Donald kacsa hozzámegy a Kisvakondhoz. Mondanom sem kell, amikor a menyasszony meglátta, "finoman" megkérte, hogy ez a kép kerüljön le és egyben biztosította, hogy megkapja az összes képet, csak több ilyet ne. A súlyosabb verzió, amikor egy-egy vendég szolgálatkészen saját fotóaparáttal érkezik (ami néha komolyabb, mint a fotós gépe és ezt nem is rejti véka alá) és az este folyamán megállás nélkül kattogtat, van, hogy a fotóst félretolva. Ilyen esetekben finoman megkérem őket, hogy próbálják elfogadni, hogy ők is vendégek, a fotós pedig hadd végezze a dolgát, plusz ne felejtsük el, hogy ez az ő perspektívájából nézve sok esetben nem más, mint a munkájának a semmibevétele.

A friss szakítás után egyedül érkező, szomorú barátnő

Az ilyen esetekre van nálam mindig többféle stílusú és mintájú zsebkendő. Valaki elérzékenyül, valaki nosztalgiázik, valaki pedig a friss negatív élmények miatt az összeomlás szélén áll, mert a mellette lévő hely még üresen is maradt, lévén, hogy nem egyedül jön és amiatt csúszik több, mint egy órát a vacsora, mert a WC-be zárkózott menyasszonynak "Enikőt meg kellett nyugtatni". Sok mindent nem lehet tenni, mert ilyen esetekben a plusz figyelem még kellemetlen is lehet az adott személynek. Egy kis kedvesség mindig jól jön, de nem kell látványosan törekedni a felvidítására, mert az könnyen kínos lehet.

Szabó Zoltán ceremómiamester

Szabó Zoltán ceremóniamester

Szabó Zoltán vagyok, ceremóniamester, valamint 7 éve esküvőszervező.

Bővebb infókat a Rólam menüpontban találsz.

A Kapcsolat oldalon minden elérhetőségemet megtalálod, ha bármilyen kérdésed lenne.

Copyright © 2021 Szabó Zoltán - hakellegycm.hu. Minden jog fenntartva!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram